24.8.2010

Ne kuuluisat hiusneulat

Lehmänsarvi on hyvin joustavaa ja kestävää, ja sopii siksi mainiosti hiusneulojen ja -kampojen materiaaliksi. Ehkä jonakin päivänä osaan vielä tehdä tiheitä täikampojakin, mutta niille ei luultavasti ole juurikaan tilausta. Ainakaan siinä vaiheessa, kun kammasta pyytää työmäärää vastaavan hinnan.Kaarevia hiusneuloja ja  kaksipiikkisiä nutturaneuloja: oikeanpuolimmainen U-neula litistetystä lehmänsarvesta, muissa luonnollinen muoto.

6 kommenttia:

 1. Olen etsiskellyt sarvesta tehtyä kampaa, vaan ei ole löytynyt. Tallinnasta ostin juuri puisen kamman n.9eurolla. Teetkö sarvesta, ja mitä mahtaisi maksaa :)

  VastaaPoista
 2. Olen ihan sanaton, niin kauniita ovat, arvostan yli kaiken käsityötä ja kaikkea kaunista. Kiitos tästä piristyksestä :)

  VastaaPoista
 3. Nöpöstiina: Niin, sarvikamman tekijöitä on nykyään melko harvassa... itse en voi vielä itseäni kammantekijäksi tituleerata, sillä olen vasta tehnyt näitä juttuja alle puoli vuotta. Eikä minulla ole sopivia työkalujakaan, saati tarvittavaa kokemusta kamman tekemiseen. Ehkä ensi vuonna? Jos yhtään osaan arvioida kamman tekemiseen menevää aikaa, hinta olisi kyllä ainakin kymmenkertainen tallinnalaiseen puukampaan verrattuna.

  VastaaPoista
 4. Sarppu: Kiitos, ihanaa kuulla!

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Tein tilauksen frivoli-sukkulasta käsityöläismuseossa. Sarvesta tehdyn, tietty. Hätäisenä ihmisenä kysyisin oletko jo ehtinyt perehtyä ko vempaimeen?
  T: Pävi-"nahkahansikkaan tekujä"

  VastaaPoista
 6. Juu, pistäpäs mulle sähköpostia aiheesta niin jutustellaan lisää.

  VastaaPoista